Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Zalecana rozdzielczość - ściema? czy pomoc na fpsy czy co?

kamil1419

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, najlepsza dla mojego monitora laptopa jest 1280x800. Na takiej też grałem i chyba był w miarę obraz ale w okienku był ładniejszy. Dla mnie zalecane rozdzielczości w grze to 800x600 i 1024x768. Ustawiłem 1024x768 i TAB był ładny a w grze to tak sobie. (ale mam wszystko na low to może dlatego). Mogę jeszcze napisać, czy jeżeli poradzicie mi grać na 1024x768 lub nawet 800x600 to czy rozciągnać obraz czy grać z paskami czarnymi? bo umiem to zmieniać czy mają być paski czy nie.

Na której rozdzielczości grać?

Opublikowano

Z rozdzielczością w tej grze ogólnie są jaja. 800x600 przy starszych kompach daje więcej fps aczkolwiek gra wygląda kwadratowo i widać pojedyńcze piksele.

Większość ludzi gra na 1280x1024, nawet jeżeli to nie są zalecane ustawienia. Dlaczego ? Łatwiej się gra.

Opublikowano

Ja niestety gram na :

-bardzo niska

-niska +

-średnia

-wysoka

Gram na takiej, ponieważ nie mam dobrego laptopa i na wyższych niż niska bardzo mi tnie. Jednak jeśli na grafice niska bedzie w grze jakis wiekszy wybuch lub dym od komandosa to nie moge zapanować nad postacią.

A moja rozdzielczość to: 1280x800 75.

Nie wiem czy ten post coś pomoże.

2054962.png

Daj Like, bo ugryze.

Jedno kliknięcie nie boli.

Opublikowano

No tak średnio pomogliście. Ale chyba będę grał na najwyższej. Ale mi też na tej właśnie czasem potrafi lagnąć. Albo czasem lagnie jak jest "wczytywanie modyfikacji graczA"

Tak wgl też tak macie, jak gracie, że bardziej skupiacie się na środku ekranu i żeby zobaczyć dokładniej ile macie hp to jednak musicie albo glowe albo wzrok skierowac w lewy dolny rog??

Opublikowano

Najlepiej to napisz jaka to pełna nazwa po polsku.

Jest to o ile się nie myle low. Nie jest zbugowana a po prostu dostosowana, wygląda beznadziejnie a brak trawy nie rekompensuje faktu, że przy 6th nie widać przez kamienie.

Opublikowano

Googlus, a mam pytanie.

Czy mogę jakoś polepszyć moją grafike w bfh?? bo tak jak pisalem wyzej gram na niskiej, bo jak gram na wysokiej to mi tnie

2054962.png

Daj Like, bo ugryze.

Jedno kliknięcie nie boli.

Opublikowano

Googlus, a mam pytanie.

Czy mogę jakoś polepszyć moją grafike w bfh?? bo tak jak pisalem wyzej gram na niskiej, bo jak gram na wysokiej to mi tnie

Wyłącz aero, ustaw priorytet na proces bfh.exe, spróbuj przestawić system na wydajność (mój komputer -> właściwości).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...